Search
  • Writer's pictureMarius Ødegaard

Kruttsterk borteseier mot Tynset!

Tynset - Herd 1-2 (0-2)

Hovedtrener Tom-Gøran Jønsson var naturligvis meget fornøyd etter lørdagens seier mot topplaget Tynset. Slik oppsummerer han kampen:

- Vi dro avgårde med 14 jenter med mye godt humør til Tynset på fredag ettermiddag.

Tynset var en tung motstander som slo oss 2-1 i vår til tross for at vi var overlegne i banespillet. Dette er et svært rutinert lag som er gode på dødball og som vårt unge lag i utgangspunktet kunne bli underlegne. Kampen var i tillegg satt opp på gress noe som også er ukjent farvann for våre jenter.

Her måtte vi legge en god plan sammen som muliggjorde poeng. Få pasninger på egen halvdel, og ballen mest mulig inn på motstanders halvdel. Vi traff så det suste etter i den 1.omgangen. Gode i duellspillet og giftige offensivt. Det skulle ikke ta mange minuttene før Pernille satte inn 1-0 etter at vi klarte å holde ballen på deres banehalvdel en periode. Jentene fortsatte å følge kampplanen og vi slipper ikke motstander til i åpent spill i det hele tatt. Noen dødballer må vi gi fra oss, men jentene med Helene Sørbø i spissen rydder unda på majestetisk vis.

Så etter 35 minutter klarer vi igjen å etablere oss greit på motstanders banehalvdel. Pernille får fyrt av et skudd som keeper redder, og der er Amalie på plass og setter ballen sikkert i mål. Motstander er i denne perioden svært frustrert og lager mange frispark hvor vi får dradd ned tempoet i kampen. Når motstander heller ikke har ballhentere på en bane midt inne skogen så blir det lite spill og mye tid hvor ballen er ute av spill.

I pausen får jentene fryktelig mye skryt for sin lojalitet, men de får også beskjed om at det ikke hjelper noe som helst om vi roter bort dette i omgang 2.

Vi gjør det riktignok litt vanskeligere for oss selv når vi kommer ut og mister ballen noen ganger på for mange pasninger og avdriblinger på egen halvdel. Vi står likevel veldig godt i det og Tynset kommer ikke til de helt store sjansene bortsett fra dødballer. Etter ca 60 minutter løper en motstander Helene i senk rett utenfor vår 16 meter. Dommer dømmer frispark til motstander. Helene må ut og lappes sammen da blodet renner fra nesen. Frisparket skyter de langt til skogs, men i perioden når Helene er ute får vi et veldig trøkk på oss. Med en gang jenta kommer på banen igjen er vi litt uorganisert og en Tynsetspiller får lagt an en solid skuddfinte hvor 3 av våre jenter hopper opp. Spissen drar ballen over på motsatt bein og legger den i hjørnet til en sjanseløs Emilie i mål.

Resten av omgangen løper vi som besatt for å holde unna. Vi er ekstremt kyniske og gjør få feil den siste halve timen. På overtid får hjemmelaget 3 cornere på rappen, men denne kampen skulle vi vinne og våre jenter viser en fantastisk moral og rydder unna.

En fantastisk prestasjon av jentene som vi nå skal bygge videre på inn mot en svært viktig hjemmekamp mot Volda neste lørdag.

PS: At trenere kan bli frustrert kjenner vi til, men Tynset sin trener ser tydeligvis mye Premier League og har åpenbart latt seg påvirke av Tuchel/Conte der han holdt på å rive i stykker armene til vårt støtteapparat etter kamp. Dette gjør det bare enda mer moro.