top of page
Search
  • Writer's pictureMarius Ødegaard

Status for A-lag herre og dame etter halvspilt sesong

Det går mot en svært spennende siste halvdel av sesongen for våre a-lag i hhv 4. og 2. divisjon. Herrene kjemper om kretsmesterskap og opprykk til Norsk Tipping Ligaen og damene kjemper om å bli blant de fem beste som gir plass i neste års 2. divisjon etter endring i seriestrukturen. Herrelaget Herrelaget startet sesongen med seier mot Tomrefjord og Rollon som førte til avansement til Runde 1 i NM. I serien ble det også full pott på de tre første kampene mot Langevåg, Hovdebygda og Emblem. 18. mai var det duket for cupfest på Amfi Moa Stadion når Molde var på besøk. Karl Oskar som i sine glansdager spilte hele 158 kamper for Molde, fikk med seg trener Erling Moe på VIP´en før kamp. Det ble et hederlig 0-2 tap mot den regjerende cupmesteren.I serien rullet seierstoget videre og laget stod med 24 av 24 poeng etter 8 spilte kamper før det ble poengdeling borte mot Bergsøy. I siste seriekamp før ferien ble det et surt 2-1 tap mot Rollon som gjør at tabellen ser slik ut etter halvspilt sesong:

Det blir en svært spennende slutt på sesongen som sparkes i gang borte mot Langevåg 12. august. Som alltid er det noen spillere som forsvinner om sommeren til fordel for studie utenbys. Erlend Fjeldstad, Jonas Oksholen og Jakob Ljoså flytter nå for å studere. Samtidig vil det trolig komme et par nye ansikt og det åpner seg muligheter for klubbens egne unggutter. Damelaget Før sesongen ble Tom Gøran Jønsson ansatt som ny hovedtrener for damene. En oppgave han har tatt på seg med stort engasjement og han melder om at hver trening er en fryd med spillergruppen han har til rådighet. Resultat preger hverdagen i fotball og for damene har det vært både oppturer og nedturer. De åpnet knallsterkt med storseier 9-1 hjemme mot Træff. De har kanskje den yngste gruppen i divisjonen og etter den solide åpningen i første kamp slet de med å bikke jevne kamper i sitt favør mot voksne og mer rutinerte motstandere. Mot Molde ble det et sterkt resultat med 2-2 og poengdeling. Den påfølgende kampen mot Hødd var bunnpunktet med 2-1 tap. Ellers har de spilt jevnt mot de fleste lag foruten mot serieleder Tiller. Synne Jareld som var lagets toppscorer ble dessverre langtidsskadet med korsbåndet tidlig i sesongen. Mot slutten av vårsesongen leverte laget flere gode prestasajoner som gjør at de nå ligger på den viktige 5. plassen som gir fornyet kontrakt i 2. div. De fikk inn gode spillere som Malene Vadseth, Rikke Bjerknes, Amalie Sandvik og Thea Ulla. I tillegg kom Jenny Fylling og Anna Brenne på lån fra Aafk / Fortuna. Til høsten forsvinner i likhet med herrelaget spillere til fordel for studie. Jenny Østrem og Line Magerholm takker for seg for denne gang etter solid innsats for Herd i en årrekke. Amalie Sandvik skal også studere og trene i Trondheim men vil prøve å få med seg så mange kamper som mulig. Svært gledelig er det at Tuva Standal endelig er spilleklar igjen etter å ha vært lenge ute med en kneskade. I 3.div har det blitt spilt svært få kamper, men klubben fikk etterhvert til et samarbeid med Stordal som gjorde at de fikk spilt kamper også i 3.div. Her har jentene gjort det bra med 3-0-1 på de fire kampene som er spilt.

Tom Gøran forteller at teamet rundt jentene har vært optimalt hvor Kjell Sætren, Lennart Berge og Linda Strømmen er fantastiske folk å jobbe med. "De er svært lojale og ønsker jentene og folk rundt seg kun det beste. I tillegg har vi fått inn en strålende ressursrundt keeperne i Roar Rørvik. Dette har gitt oss et godt løft på keepersiden. Høsten blir ekstremt viktig. Ikke bare for Herd sin jente/damefotball, men også for damefotballen på Sunnmøre. Det å ha et flaggskip i 1.divisjon med Aafk/Fortuna er helt kanon, men skulle det bli slik at det blir to divisjoner ned til neste lag så vil dette sette damefotballen på Sunnmøre noen steg tilbake. Det naturlige trappetrinnet til toppfotballen blir borte og det blir vanskeligere å rekruttere jenter inn til flaggskipet. Vi ser lyst på høst og vil gå inn i den med mye positivitet."

Slik ser tabellen ut i dag:


266 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page