top of page
Search
  • Writer's pictureMarius Ødegaard

Klare til serieåpning!

Kommende søndag er det endelig tid for seriestart for damelaget når Frigg Oslo er motstander på bortebane. Etter en lang og god pre season skal det omsider kjempes om poeng for første gang i årets sesong. Hovedtrener Tom Gøran Jønsson deler sine tanker før serieåpningen: - Hei Herdvenner. Da skal vi være klare!

Etter en 4 måneders lang oppkjøring skal jentene på Herd sitt damelag være klare til søndagens serieåpning på Majorstua mot ærverdige Frigg Oslo. Vi har trent mye, godt og variert med nettopp serieåpningen som gulrot.

Sesongen 2022 var en strålende prestasjon hvor vi hadde som mål å kvalifisere oss for den nye spissa allnorske 2.div. Dette klarte vi med god margin med en veldig ung tropp. Vi er et av Norges 48 beste damelag. Herd fra Åse/Lerstad. Tenk det....

Til denne sesongen er Blindheim, Volda og Hødd byttet ut med Viking, Frigg, Haugesund, Sogndal og Amazon Grimstad blant flere. Det blir vanvittig tøft, men vi har god tro på at vi skal få flere gode opplevelser enn dårlige. Vi har det laveste budsjettet av samtlige lag i 2.divisjon, men dette sier ingenting om hvordan sesongen blir. Vi må være gode på andre ting enn de andre. Jentene har utviklet en sterk lagånd i mine 16 måneder i klubben, og dette er noe vi skal profittere på. Vi skulle så gjerne hatt større budsjett, men i en breddeklubb som vi er så kan ikke vår satsing gå utover barn og unge som også skal satses på. Da kunne vi kanskje håpet på at noen eksterne sponsorer såg verdien i et damelag midt på Moa, og ville bidra litt inn mot oss.

Vi har som målsetting å beholde plassen i denne divisjonen. Det vil være viktig for jentene, klubben, sunnmørsfotballen og for flaggskipet på Sunnmøre, AaFK/Fortuna. Uten Herd i 2 divisjon vil avstanden fra toppklubb ned til neste bli for stor. Vi har stor tro på at vi kan klare dette.

Vi har mistet noen spillere fra i fjor, men også fått litt tilganger. Alt i alt ser vi vesentlig sterkere ut i år enn det vi gjorde i fjor.

Vi har ikke hatt så store muligheter til å spille treningskamper mot motstandere av det kaliberet vi skal møte i serien, men har møtt sterk motstand i både AaFK/Fortuna, Molde og Herd sitt eget G16. Dette har gitt oss fine muligheter til å se hvor vi er. La meg være klar på en ting, Vi er så klar som vi kan få blitt!

Sætren, Erstad, Giske, Sørbø og de andre jentene er klare, er dere? Vi setter pris på all den støtten vi kan få gjennom sesongen.

Aller først håper jeg at alle Ålesundere, venner og kjente av jentene som befinner seg i Osloområdet om å ta seg en tur på Majorstua, nærmere bestemt Tørteberg Kunstgress søndag klokken 13.00. Dette kan glatt kombineres med en tur i Frognerparken etterpå.

FORZA HERD <3

Sportslig hilsen Herdianer og trener

TG


349 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page