top of page
Search
  • Writer's pictureMarius Ødegaard

Herd vs RBK2 1-1 (0-1)

En intens fotballkamp i rufsete vær endte til slutt med poengdeling. Slik oppsummerer hovedtrener Tom-Gøran Jønsson kampen: - Hei Herdvenner! Etter at vi fikk stryk av Tiller forrige helg var det på tide og få tilbake troen på at vi kan henge med i denne divisjonen. Det var ingen andre enn RBK2 som kom på besøk denne gangen. Jentene har noen knagger de kan henge både det offensive og det defensive på, men denne gangen handlet det om å få på arbeidshanskene og gjøre jobben. Ta kampen i fotballkampen!

Den første omgangen var jevnspilt med sjanser begge veier. Mye tøffe dueller som vi som oftest kom vinnende ut av. Vi er vel litt heldig i et par situasjoner hvor vi fort kunne endt opp med å spille med både 1 og 2 spillere mindre. Etter ca 30 minutter blir det litt hektisk inne i vår 16 meter og en Rosenborgjente stuper fremover etter kontakt med Tuva. Superbillig straffe. Lone er close på og ta den, men vi kommer under 0-1. Like etterpå kommer Thea alene gjennom, blir hektet før avslutning og får en dårlig touch på ballen som går inn til keeper. Denne er klarere enn Rosenborg sin straffe, men vi får ingenting. Pause 0-1.

I pausen blir vi enige om å skyte enda mer energi inn i det. Jentene fyker ut av startblokkene og vi spiller ut RBK2 i denne omgangen. Vi jobber knallhardt uten ball, og produserer mye sjanser. Utligningen kommer 6 minutter ut i omgangen hvor Thea får tuppet ballen inn på mesterlig goalgettervis. Jentene er glade, men ikke fornøyde. De vil ha mer. Med mye entusiasme kjører vi på og produserer 3-4 store sjanser som vi burde hatt uttelling på. Den største kommer 3 minutter på overtid alene med keeper. Ballen triller dessverre på feil side av stolpen, så kampen ender 1-1.

Jentene leverer en god prestasjon, og stortroppen leverer en fin uke med avansement i J19 cup, og poeng mot storheten Rosenborg.

Kampene kommer tett som hagl nå, og allerede i morgen er det cupkamp mot storesøster AaFK/Fortuna. Her skal vi gjøre alt vi kan for å være den irriterende lillesøster. Vi trenger dog hjelp fra alle Herdianere. Det er meldt ok vær, så kom gjerne på Amfi og støtt disse fantastiske jentene.