top of page
Search
  • Writer's pictureMarius Ødegaard

Herd vs Hødd 4-0 (1-0)

Nok en seier for damelaget når Hødd ble slått 4-0 på Amfi Moa Stadion! Tom-Gøran Jønsson oppsummerer kampen slik: "Dette kunne blitt den avgjørende kampen i forhold til den viktige 5.plassen i 2.divisjon. Men dette avgjorde vi allerede forrige helg. Vi kunne denne gang spille med lave skuldre og null press.

Vi startet med litt feriefotball de første 20 minuttene. Vi flyttet lite bein og var på etterskudd i det meste som skjedde uten at Hødd klarte å skape noe som helst. Midtveis i omgangen tar jentene mer tak både med og uten ball. Dette gir raskt resultat når vi raider opp et fantastisk angrep som inneholdt spillvending, gode kombinasjoner, en høy back som slår innlegg og en veldig vilje til å score når ballen kommer inn i feltet. Pernille får fanget opp ballen og smeller den i hjørnet. Ut omgangen er vi solide og står godt i det lave presset vårt. En litt kjedelig omgang for de som så på kanskje, men vi jobber med å kunne stå på forskjellige måter i presset vårt og i denne omgangen ville vi se litt på hvordan vi mestret lavt press mot et lag som skulle spille ball gjennom ledd.

I pausen bestemmer vi oss for å snu opp ned på det og skulle gå ut knallhøyt og intenst. Det blir mye gøyere! Vi produserer mye offensivt og Hødd skaper fortsatt ingenting. Midtveis i omgangen får Jenny godt treff på et skudd fra 20 meter. Ballen fyker over hodet på keeper og i mål til 2-0. Dette var Jenny, som er på lån fra Aafk/Fortuna sitt første mål for Herd. Vi hadde en god benk til denne kampen og alle 3 innbyttere kommer inn og preger kampen. Spesielt Linnea Østrem markerer seg svært positivt. Den raske venstrekanten assisterer Thea fint på de 2 siste scoringene. Thea Ulla kom til oss i sommer og hadde scoret fryktelig mye mål for HaNo i 3.divisjon. Vi var veldig spente på om hun også kunne gjøre det samme i en mye sterkere 2.divisjon. Det har hun til de grader gjort. Målene renner inn for denne blidfisen fra Haramsøya.

Dette var først og fremst en solid forestilling. Ikke blendende, men solid. Vi startet tidlig i vinter med å sette en god defensiv struktur, og som trener er det tilfredsstillende å se hvor trygge vi er defensivt i mange av kampene våre.

Nå gjenstår det en fin bortekamp mot RBK2. Dit reiser vi med mye selvtillit og skal gjøre alt vi kan for å ryste storheten fra trøndelag.

Tilslutt vil jeg komme med et ørlite kakk i siden til vår lokalavis Sunnmørsposten. De viser NULL interesse for de prestasjonene jentene gjør, både denne helgen og tidligere i sesongen. Ikke så mye som en notis... De bruker halvsider på herrefotballens 4. og 5.divisjon, mens de ikke vier et av Norges 50 beste damelag noe som helst.

Vi skal fortsette hver dag for å bli litt bedre, så får vi se hvor dette ender til slutt."